Docenten


Honden


Basisopleiding en verdiepingscursus worden gecoacht door Audrey Boncquet. Zij werkte in het verleden als maatschappelijk assistent waar ze naast het coachen van mensen ook vormingen organiseerde. Sinds 2004 werd ze actief in de hondenwereld. Zowel hondengedrag als vachtverzorging zijn echte passies van haar. Ze volgt dan ook zeer regelmatig bijscholingen.  Ze bouwde haar praktijk uit van een schuur in haar tuin tot een bloeiende zaak met diverse trimmers. Ze leidde reeds verschillende trimmers en stagiairs op. Verder is ze stichter van het opleidingscentrum van de vachtdokter. Dierenwelzijn draagt ze hoog in het vaandel. Ook in haar vrije tijd is ze actief in de hondenwereld en richtte ze met enkele vrienden een vereniging op die projecten opzet in het buitenland gericht op dierenwelzijn.  


Tijdens de basiscursus en de verdiepingscursus is het ook mogelijk dat er gastdocenten langskomen. 


De bijscholingen worden gegeven door rasspecialisten. 


De kattentrimopleiding wordt gegeven door Sarah van Katsense. Zij zal samen met haar collega jullie alles bijbrengen over de kattenvacht en verzorging. Sinds 2018 is Katsense actief op het gebied van vachtverzorging, gedragsadvies en kattenoppas. Na het volgen van diverse kattentrim- en gedragsopleidingen in België en Nederland van o.a. Jet Bijen en Anneleen Bru ontstond Katsense. Continue worden bijscholingen en cursussen gevolgd om up to date te blijven over de nieuwste inzichten. In 2021 is het tijd voor een nieuwe stap in de kattenwereld en willen we heel graag onze kennis overbrengen aan jullie.  


KonijnenEvi Peeters is de founder van Flopping Lops. Zij is sinds 2017 konijnengedragsdeskundige en sinds 2018 gediplomeerd konijnentrimster.
Momenteel is zij de enige in België die uitsluitend konijnen behandeld. Daarnaast heeft ze een webshop voor konijnen.
Na een 3-jarige job als dierenartsassistente werkt zij nu in een microbiologisch labo. Dit heeft haar veel kennis bij gebracht over bacteriën en schoonmaken.
Jaarlijks volgt zij bijscholingen waaronder het K&K Symposium van Proveto.
Verder is zij leergierig naar alles wat met konijnen te maken heeft, vooral dan vacht, huid, voeding en medische aandoeningen.
De kennis die ze opgedaan heeft als dierenartsassistent komt van pas bij het herkennen en behandelen van medische- en huidproblemen.


De vachtdokter

Copyright © Alle rechten voorbehouden

Neem contact op

Volg ons