Honden opleidingen

Basisopleiding hondentrimmen

Basisopleiding hondentrimmen


Tijdens deze opleiding leer je alle nodige theorie en praktijk om een volwaardige trimmer te worden. Je leert hoe je de verschillende soorten vachten wast en droogt. Je leert hoe je honden scheert, knipt en plukt. Alle vachttypes worden besproken en behandeld zodat je na deze opleiding direct aan de slag kan. 
Deze opleiding bestaat uit 2 delen


1°           Theorie module:


1) Een interactieve theoriecursus : je krijgt alle nodige theorie om een trimmer te worden met een degelijke basis. Je krijgt van ons de nodige lectuur met daaraan gekoppeld opdrachten. Deze opdrachten worden dan beoordeeld. Na het maken van alle opdrachten heb je een praktisch naslagwerk in handen. Het is niet de bedoeling om alle theorie uit het hoofd te kennen.

Wat komt aan bod:  

* anatomie van de hond

* rassenkennis

* de vachtsoorten en hun verzorging

* veel voorkomende medische problemen bij de huishond en hoe gepast doorverwijzen

* materialenkennis

* hygiëne in het salon

* omgaan met klanten

* hoe een echte professional worden 


2) Digitale contactmomenten : Er worden enkele interactieve contactmomenten voorzien. Zo hoef jij je niet te verplaatsen en kan je al je vragen kwijt over de theorie en de opdrachten. 


De theorie doe je volledig op je eigen tempo. Je krijgt 1 jaar om deze af te ronden. Jij beslist wanneer je er klaar voor bent. Wil je er langer over doen dan 1 jaar dan zal voor deze verlenging €100 worden aangerekend. 


Op het einde van deze module volgt er een online beoordelingsgesprek. Tijdens dit beoordelingsgesprek wordt nagegaan of je de opdrachten goed hebt begrepen. Dit gesprek, samen met de opdrachten die je maakte, vormen de uiteindelijke beoordeling. Wanneer je geslaagd bent met min. 55% kan je doorstromen naar de praktijkmodule. 


De theoriemodule kan gestart worden vanaf januari 2021


Prijs theoriemodule: 


De prijs voor de  theoriemodule bedraagt €550 incl. btw. Er wordt een waarborg van €150 gevraagd voor het boekenpakket. De waarborg wordt terugbetaald na teruggave van de boeken.
2°           Praktijk module: 

Deze module kan gevolgd worden na:

* het slagen van de theoriemodule of 

* na het voorleggen van een positief rapport in theorie van een ander opleidingscentrum zoals syntra, CVO, NHA ... 


Beeldmateriaal: Er wordt een ruime bibliotheek met beeldmateriaal ter beschikking gesteld van de cursist. Hieraan worden opdrachten gekoppeld. Bepaalde praktijklessen kunnen pas bijgewoond worden na het maken van deze opdrachten.


Deze module bestaat uit 10 praktijklessen. Tijdens deze lessen ga je zelf aan de slag op onze locatie. De lessen zijn zeer flexibel. Jij kiest wanneer je komt op de aangeboden data. Voor de eerste 3 lessen staat de lesinhoud vast. De overige 7 lessen kan je zelf invullen afhankelijk van de hond die je ter beschikking hebt. 

Lessen kan je volgen op vrijdagavond en zaterdagmiddag. De lessen duren 4 à 5 uur.


Naast de praktijklessen ben je vrij om te komen oefenen op alle aangegeven vrijdagen en zaterdagen wanneer er plaatsen beschikbaar zijn en dit met gelijk welke hond. Een lesgever is steeds aanwezig. Zo kan je meteen een pak praktijkervaring opdoen. 


Mogeljke les vrijdagen:  17.00u - 21.30u

12/02; 12/03; 23/04; 14/05; 11/06; 6/08; 10/09; 8/10; 19/11; 10/12mogelijke les zaterdagen: 13.00u - 18.00u

23/01 ; 6/02; 27/02; 6/03; 20/03; 3/04; 17/04; 8/05; 29/05; 5/06; 19/06; 3/07; 21/08; 4/09; 18/09; 2/10; 16/10; 30/10; 13/11; 4/12Indien je al een diploma hebt bij een andere opleidingscentra maar je nog extra lessen wil, dan kan je de praktijkmodule ook apart volgen. Je moet wel geslaagd zijn voor je theorie bij die opleiding. Heb je de basis al onder de knie maar wil je je extra verdiepen in de praktijk dan kan je ook kiezen voor de verdiepingsmodule. 


Prijs praktijkmodule:


De prijs voor de praktijkmodule bedraagt €1150 incl. btw. Er worden slechts 10 cursisten per praktijkmodule toegelaten. Starten kan op eender welk moment in het jaar.  

Tijdens de praktijklessen worden slechts 5 cursisten per keer toegelaten. Zo willen wij ale cursisten maximale ondersteuning bieden. Kwaliteit boven kwantiteit ... 


Voor de praktijkmodule wordt gevraagd basismateriaal aan te kopen. Een lijst krijg je van ons samen met een lijst van de groothandels waar je dit kan bestellen.  Hoeveel je hieraan uitgeeft beslis je dus volledig zelf.  


Wij zorgen voor scheermachines, tafels, badgelegenheid, drogers en de producten. 


Certificaat


Wie voor de opleiding slaagt krijgt van ons een certificaat van de gevolgde modules. 


Betalingen


De theoriemodule en praktijkmodule worden apart betaald. De praktijkmodule kan je in 2 keer betalen.     

Op deze manier houden we de opleiding betaalbaar voor iedereen.


Vervolg


Na de basismodule kan je een eigen salon starten, aan de slag gaan in een trimsalon, een stageplaats zoeken of je nog verder verdiepen door onze verdiepingscursus hondentrimmen of bijscholingen te volgen.

Van elke opleiding en bijscholing wordt steeds een factuur  en certificaat gegeven.Kwaliteitsvolle opleidingen


Flexibele opleidingen


Hedendaagse opleidingen


Perfexte mix van theorie en praktijk


We maken van jou naast een trimmer ook een goede ondernemer


De vachtdokter

Copyright © Alle rechten voorbehouden

Volg ons